søndag den 28. oktober 2012

NIELS SKOUSEN 40 år i Dansk Rock, pressemeddelelse


Pressemeddelelse
Dvd og cd udgivelsen – ”Niels Skousen 40 år i Dansk Rock”

De sidste egentlige koncertoptagelser med Niels Skousen er dateret tilbage til hans debut ”Herfra hvor vi står” fra 1971, det faldt hans hustru Filminstruktøren Linda Wendel for brystet., hun syntes at det var underligt at der ikke fandtes andre professionelle koncertoptagelser med ham ”For han er trods alt en markant sangskriver”
14 maj sidste år var Store Vega rammen om  en jubilæumskoncert i anledning af at det var 40 år siden debuten med pladen ”Herfra hvor vi står”.
Linda Wendel og hendes filmselskab Babyfilm tog sagen i egen hånd og  sikrede at koncerten blev filmet. 

Med fire fotografer i salen kom koncerten i hus  og Niels Skousen bød på numre  fra ”Herfra hvor vi står” og frem til det anmelderroste ”Lyt til din coach fra 2010.

”Der var en enorm kærlighed i salen og der var en smuk spændvidde imellem det gamle og det nye. Numrene fra 70’erne stod virkelig distancen” oplevede Linda Wendel.

Første del af  koncerten er en  opførelse af  pladen ”Herfra hvor vi står”  fra start til slut med den originale besætning Skousen, Ingemann, TømrerClaus og Stig Møller.

I anden del  styrede Nikolaj Nørlund  som koncertmester slagets gang og  musikere som Steen Jørgensen, Peter Sommer, Ane Trolle og Christian Hjelm lagde vejen forbi og fortolkede hver en Niels Skousen sang .
Optagelserne er nu blevet til  ”Niels Skousen 40 år i Dansk Rock”  og de bliver udgivet af distributionsselskabet A:larm  Music den 5 november 2012.
På dvd’en er der foruden koncertoptagelserne en musikvideo med et nyskrevet nummer ”Tidens Tog” og  ”Tidens Tog” er den første musikvideo der dags dato er blevet produceret med Niels Skousen som kunstner.
Dvd’en rummer også et interview med Skousen & Ingemann og et interview ”Niels Skousen om Niels Skousen”.
Linda Wendels intentioner med udgivelsen er at skabe en situation hvor man giver sig hen til musikken og lader den tale, lader den fremstå som den kunstart. den er.

”Der er for meget reality og  alt for lidt dokumentation af vores kunstnere, det er ikke nok at eftertiden bare har små fedtede mobiloptagelser af vores kultur virkelighed.
Det er synd for vores eftertid”.

Flere oplysninger på www.babyfilm.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar